
Rock Lobster
De Rock Lobster behoort tot de familie van de Langoest en staat bekend om haar pure en natuurlijke smaak. Deze dieren leven voornamelijk tussen stenen en koraal in ondiepe wateren in de Indische & Stille Oceaan en worden met de grootste zorg gevangen voor onze klanten. Net zoals bij andere soorten die tot de familie Langoest behoren, hebben Rock Lobsters geen scharen. Kenmerkend door zijn mooie kleuren en lange antennes is dit een waar pronkstuk voor je gerecht. Het vlees van de Rock Lobster is gemakkelijk en in één handomdraai uit de schaal te scheppen.
Ontdek en ervaar nu zelf het gemak en de overheerlijke smaak van Rock Lobster, vraag bij Amacore naar de mogelijkheden!

Rock Lobster with Hollandaise sauce
I N G R E D I E N T E N | 2 Personen
- 2 Hele Rock Lobsters
- 1 theelepel Cajunkruiden
- 60 ml Olijfolie
- 1 Limoen
- Hollandaisesaus (bij voorkeur zelfgemaakt)
- Parmezaanse kaas (indien gewenst)
- Verse cress om te garneren
D I R E C T I O N S
- Halveer de Langoest in de lengte en verwijder de ingewanden. Spoel de Langoest goed schoon onder koud stromend water en laat daarna ongeveer 5 minuten uitlekken op keukenpapier.
- Bestrooi het vlees met cajunkruiden en laat even intrekken. Verhit ondertussen een grillplaat op hoog vuur met wat olijfolie en schroei het vlees van de Langoest snel dicht.
- Zet het vuur lager, keer de Langoest om en laat rustig verder garen.
- Als de Langoest bijna klaar is, knijp het sap van een halve limoen erover. Smeer daarna het vlees van de Langoest in met Hollandaisesaus (het liefst zelfgemaakt) en strooi wat vlokken Parmezaanse kaas erover.
- Plaats het geheel in een oven met grill van 240 graden en laat dit voor ongeveer 10 minuten kleuren.
- Als de Langoeste klaar is, garneer met extra limoenzeste en cress.
Smakelijk eten!