Rock Lobster with Hollandaise sauce

I N G R E D I E N T E N | 2 Personen                     

  • 2 Hele Rock Lobsters
  • 1 theelepel Cajunkruiden
  • 60 ml Olijfolie
  • 1 Limoen
  • Hollandaisesaus (bij voorkeur zelfgemaakt)
  • Parmezaanse kaas (indien gewenst)
  • Verse cress om te garneren

D I R E C T I O N S

  1. Halveer de Langoest in de lengte en verwijder de ingewanden. Spoel de Langoest goed schoon onder koud stromend water en laat daarna ongeveer 5 minuten uitlekken op keukenpapier.
  2. Bestrooi het vlees met cajunkruiden en laat even intrekken. Verhit ondertussen een grillplaat op hoog vuur met wat olijfolie en schroei het vlees van de Langoest snel dicht.
  3. Zet het vuur lager, keer de Langoest om en laat rustig verder garen.
  4. Als de Langoest bijna klaar is, knijp het sap van een halve limoen erover. Smeer daarna het vlees van de Langoest in met Hollandaisesaus (het liefst zelfgemaakt) en strooi wat vlokken Parmezaanse kaas erover. 
  5. Plaats het geheel in een oven met grill van 240 graden en laat dit voor ongeveer 10 minuten kleuren.
  6. Als de Langoeste klaar is, garneer met extra limoenzeste en cress.

Smakelijk eten!

Iedere maand een nieuw menu in jouw mailbox?!

INSCHRIJVEN!