
Patagonian Toothfish
Het is Maart! En deze maand staat bij Amacore geheel in het teken van de Patagonian Toothfish!
De Patagonian Toothfish, ook wel Chilean Seabass genoemd, is een exclusieve vis met zeer smaakvol vlees. Deze vis komt voor in de diepe- koude en zuidelijke wateren van de Grote-, Indische- en Atlantische oceaan. De kuitperiode van de Toothfish is hoofdzakelijk in de maanden juli tot en met september. Maar door goede en optimale opslagcondities is deze vis bij Amacore het hele jaar rond leverbaar. Zoals gezegd is de Toothfish zeer smaakvol en heeft een redelijk hoog vetgehalte. De structuur van de filet is grof en helderwit. Diepgevroren Toothfish heeft de voorkeur boven vers omdat in verse staat de vis sterk onderhevig is aan derving door het hoge vetgehalte. Kenmerkend door haar verscheidenheid aan culinaire mogelijkheden is de Toothfish een ideaal product om deze maand te (her)- ontdekken!

Toothfish filet met zwarte bonen saus
I N G R E D I E N T E N | 4 Personen
- 4 Toothfish filets (180g)
- Zeezout
- Zwarte peper
- 4 eetlepels Zwarte bonen saus
- 8 eetlepels Saké
- 20 g Gember
- Verse bieslook
- 2 theelepels Sesamolie
- 2 theelepels Olijfolie
- 1 Rode biet, om te garneren
B E R E I D I N G S W I J Z E
- Besprenkel de Toothfish filets (180g) met een snufje zeezout en zwarte peper en smeer de filets in met de zwarte bonen saus.
- Plaats de vis in een hittebestendige schaal, voeg de Saké toe en stoom 10 minuten op hoge temperatuur in een stoomoven.
- Verwijder het gerecht uit de stoomoven en giet het kookvloeistof in 4 diepe borden om te serveren.
- Garneer de vis met gember en verse bieslook. Verhit de sesamolie en olijfolie in een kleine koekenpan tot net voordat het begint te roken, giet dan over de vis.
- Leg nu de vis in het bord met het kookvloeistof. Garneer met geraspte rode biet.
Smakelijk eten!
Iedere maand een nieuw menu in jouw mailbox?!