
Moonfish
Deze maand staat bij Amacore geheel in het teken van de Moonfish. Moonfish, ook wel Opah genoemd, komt voor in elke oceaan maar de Moonfish van Amacore komt uitsluitend uit Panama. Uniek aan deze vis is dat Moonfish de enige warmbloedige vis is ter wereld. De Moonfish vertegenwoordigd de familie- lampris en is een erg bijzondere en uniek ogende vis, niet alleen vanwege zijn felle kleur — staalblauwe rug en felrode vinnen, mond en staart —maar ook omdat deze vis bijna perfect rond en plat is.
Er is geen betere manier dan deze koude novembermaand te starten met een hartverwarmend recept! Het vlees van de Moonfish is vol van smaak, vlezig en vergelijkbaar met zalm. Als Moonfish verhit wordt, verkleurt het oranje-roze vlees naar wit. Het stevige, vette vlees kan op vele verschillende manieren bereid worden, van stomen tot grillen. Iets wat je niet zou verwachten, Moonfish is heerlijk wanneer gepocheerd!

Gepocheerde Moonfish in kruidige bouillon
I N G R E D I E N T E N | 4 Personen
Kruidige bouillon
- 1,2l Water
- 240ml Witte wijn
- 2 Selderijstengels
- 1 Prei
- 1 Kleine ui
- 2 Citroengras stengels
- 1 Laurierblad
- 6 Hele peperkorrels
- Snufje zeezout
- Verse peterselie
Gepocheerde Moonfish
- 1 Moonfish loin
- 2 Anijsterren
- 1 Theelepel mosterdzaad
- Verse koriander
- 3 Kleine krielaardappelen
- 2 Cherry tomaten
- Snufje zout
- 60g Schorseneren
- Sap van 1 citroen
B E R E I D I N G S W I J Z E
- Om de kruidige bouillon te bereiden, voeg je het water en de witte wijn toe aan een middelgrote pan. Hak de prei en de ui grof en voeg ze toe aan het vocht. Kneus een citroengrasstengel en voeg samen met het laurierblad, de peperkorrels, zout en de peterselie toe en aan breng aan de kook. Zodra de bouillon begint te koken, draai je het vuur laag en voor 15 minuten rustig sudderen.
- Zeef de bouillon en gebruik dit als pocheervloeistof. Maak het extra kruidig door de steranijs, mosterdzaad, citroengras en koriander toe te voegen.
- Leg de Moonfish in de kruidige bouillon, hak de krielaardappelen grof en kook samen met de vis ongeveer 7-10 minuten. Haal de vis uit de bouillon voordat je serveert. Rooster de cherry tomaatjes in een pan met een klein beetje pocheervloeistof en leg deze over de Moonfish.
- Voor de puree van schorseneren, schil en stoom de schorseneren totdat ze gaar zijn. Pureer met zout, peper, boter en citroensap.
Smakelijk eten!
Iedere maand een nieuw menu in jouw mailbox?!