Gepocheerde Moonfish in kruidige bouillon

I N G R E D I E N T E N | 4 Personen

Kruidige bouillon

  • 1,2l Water
  • 240ml Witte wijn
  • 2 Selderijstengels
  • 1 Prei
  • 1 Kleine ui
  • 2 Citroengras stengels
  • 1 Laurierblad
  • 6 Hele peperkorrels
  • Snufje zeezout
  • Verse peterselie

Gepocheerde Moonfish

  • 1 Moonfish loin
  • 2 Anijsterren
  • 1 Theelepel mosterdzaad
  • Verse koriander
  • 3 Kleine krielaardappelen
  • 2 Cherry tomaten
  • Snufje zout
  • 60g Schorseneren
  • Sap van 1 citroen

B E R E I D I N G S W I J Z E

  1. Om de kruidige bouillon te bereiden, voeg je het water en de witte wijn toe aan een middelgrote pan. Hak de prei en de ui grof en voeg ze toe aan het vocht. Kneus een citroengrasstengel en voeg samen met het laurierblad, de peperkorrels, zout en de peterselie toe en aan breng aan de kook. Zodra de bouillon begint te koken, draai je het vuur laag en voor 15 minuten rustig sudderen.
  2. Zeef de bouillon en gebruik dit als pocheervloeistof. Maak het extra kruidig door de steranijs, mosterdzaad, citroengras en koriander toe te voegen.
  3. Leg de Moonfish in de kruidige bouillon, hak de krielaardappelen grof en kook samen met de vis ongeveer 7-10 minuten. Haal de vis uit de bouillon voordat je serveert. Rooster de cherry tomaatjes in een pan met een klein beetje pocheervloeistof en leg deze over de Moonfish.
  4. Voor de puree van schorseneren, schil en stoom de schorseneren totdat ze gaar zijn. Pureer met zout, peper, boter en citroensap.

Smakelijk eten!

Iedere maand een nieuw menu in jouw mailbox?!

INSCHRIJVEN!