Gerookte Botervis met groene asperges en sesamdressing

I N G R E D I E N T E N | 4 Personen                

  • 4x (170g) Botervis
  • 500g Groene asperges
  • Zout
  • Water
  • 1el Sesamolie
  • 4tl Sojasaus
  • 1tl Suiker
  • Geroosterde sesamzaadjes

B E R E I D I N G S W I J Z E

  1. Snijd de Botervis in porties van 170 g, per persoon, en plaats in de rook oven. Laat de vis ongeveer 20 minuten roken.
  2. Snijd de harde, houtachtige uiteindes van de groene asperges. Snijd de asperges daarna diagonaal door in stukken van ongeveer 5 cm. Als ze korter zijn, houdt ze dan zo lang.
  3. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Voeg de asperges toe aan het kokende water en kook ze 1 tot 2 minuten totdat de asperges helder groen zien en knapperig zijn. Eet een asperge om zeker te zijn dat deze gaar zijn.
    Tip van Amacore: laat de asperges nog even 2 minuten mee roken met de vis voor de heerlijke rooksmaak.
  4. Om de dressing te bereiden, meng je de sesamolie, sojasaus en suiker in een kom. Roer het geheel totdat de suiker oplost. Proef en zorg dat de smaak in balans is tussen zoet en zout. Zorg ervoor dat je de asperges ongeveer 2 uur vóór servering in de dressing laat marineren zodat de smaken goed kunnen intrekken. Vlak voor servering haal je de asperges uit de marinade en leg ze op een bord.
  5. Plaats de gerookte Botervis bovenop de asperges en garneer met geroosterde sesamzaadjes.

Smakelijk eten!

Iedere maand een nieuw menu in jouw mailbox?!

Inschrijven!