ROCK LOBSTER
Nieuw in het assortiment bij Amacore is de Rock Lobster (Panulirus homarus).Lees snel verder en ontdek dit mooie product!
Whole Rock Lobster
De Rock Lobster behoort tot de familie van de Langoest en staat bekend om haar pure en natuurlijke smaak. Deze dieren leven voornamelijk tussen stenen en koraal in ondiepe wateren in de Indische & Stille oceaan en worden met de grootste zorg gevangen voor onze klanten. Net zoals bij andere soorten die tot de familie Langoest behoren, hebben Rock Lobsters geen scharen. Kenmerkend door zijn mooie kleuren en lange antennes is dit een waar pronkstuk voor je gerecht. Het vlees van de Rock Lobster is gemakkelijk in één handomdraai uit de schaal te scheppen.
Het vlees van de Rock Lobster bevindt zich in de staart en is uitermate geschikt voor veel verschillende bereidingstechnieken. Zoals bijvoorbeeld grillen, barbecueën en stomen. Na verhitting zal het stevige, zoetige vlees licht roze verkleuren
Geen afval! De kop en schaal van de Rock Lobster zijn ideaal om bouillons van te trekken of soepen en sauzen te maken.
Amacore's favoriet: Rock Lobster met Hollandaisesaus
2. Bestrooi het vlees met 1 theelepel cajunkruiden en laat even intrekken. Verhit ondertussen een grillplaat op hoog vuur met wat olijfolie en schroei het vlees van de Langoest snel dicht.
3. Zet het vuur lager, keer de Langoest om en laat rustig verder garen.
4. Als de Langoest bijna klaar is, knijp het sap van een halve limoen erover. Smeer daarna het vlees van de Langoest in met Hollandaisesaus (het liefst zelfgemaakte) en strooi wat vlokken Parmezaanse kaas erover.
5. Plaats het geheel in een oven met grill van 240 graden en laat dit voor ongeveer 10 minuten kleuren.
6. Garneer de Rock Lobster met extra limoenzeste en cress.
Beschikbare specificaties
Commerciële naam: Whole Rock Lobster
Latijnse naam: Panulirus homarus
Oorsprong: Sultanate of Oman
Vangstgebied: FAO 51, Indische oceaan
Specificaties: 3-5% glaze
Maat: 300-400 g, 400-600 g, 600-800 g, 800-1000 g, 1000+g
Verpakking: IWP, 10 kg carton box
Grill tip: snijd de staart (met vlees) in medaillons en grill deze, lekker makkelijk en direct geportioneerd!