Onze vis
Scallops
Japan
Onze Japanse Sint- Jakobsschelpen komen uit de Noordwestelijke Grote Oceaan. Hun commerciële naam is afgeleid van de Latijnse naam, Yesso, wat in historisch Japans ‘Noorden van Japan’ betekent.
This species is primarily found off the North Coast of Japan. Like all bivalves, these species lives in a shell accessible by a large muscle. . This muscle is considered to be the tastiest part of the Scallop. Japanese Scallops live in the seabed and filter seawater for edible particles. Widely regarded as a delicacy, Japanese Scallops are a must-have in any culinary kitchen. They are especially delightful when seared on both sides over high heat. Amacore also offers them with the MSC label for sustainable sourcing. 1
Verenigde Staten
Onze Amerikaanse Sint- Jakobsschelpen zijn afkomstig uit de Noordwestelijke Atlantische Oceaan waar ze uit de zeebodem worden gevist. Net als hun Japanse soort leven ze in een schaal die ook door een spier open te maken is voor het lekkerste deel van de Sint- Jakobsschelp, de adductoren. Hoewel redelijk vergelijkbaar met de Japanse Sint- Jakobsschelp, wordt door sommigen beschreven dat de Amerikaanse Sint- Jakobsschelp een unieke eigen smaak heeft, waarbij het vlees iets witter is. De Sint- Jakobsschelpen zijn heerlijk wanneer op hoog vuur dicht gesmoord aan beide kanten. Onze Amerikaanse Sint- Jakobsschelpen zijn jaarrond verkrijgbaar en kunnen ook geleverd worden met MSC-label.
- Commerciële naam
- Latijnse naam
- Oorsprong
- Vangstgebied
- Vis specificaties
- Verpakking
- St. Jakobsschelpen
- Patinopecten yessoensis, Placopecten magellanicus
- Japan, Verenigde Staten, Canada
- FAO 61, FAO 21
- Met schelp / zonder schelp
- 10kg, 1kg zak, 1kg bucket