Onze vis
Chileense Zeebaars
De Chileense Zeebaars of beter bekend als Patagonische Ijsvis (Patagonian Toothfish) is een exclusieve vis met zeer smaakvol vlees. Deze vis komt voor in de diepe- koude zuidelijke wateren van de Grote-, Indische- en Atlantische oceaan. De kuitperiode van de Zeebaars is hoofdzakelijk in de maanden juli tot en met september.
Bij Amacore is Chileense Zeebaars het hele jaar door beschikbaar vanwege optimale opslagomstandigheden. Chileense Zeebaars heeft een hoog vetgehalte en een grove, helderwitte structuur van het filetvlees. Bevroren Chileense Zeebaars heeft de voorkeur boven vers vanwege het risico op bederf door het hoge vetgehalte. Deze vis biedt veel culinaire mogelijkheden, zoals grillen, bakken, roosteren en koken. Dat maakt deze vis dé favoriete keuze voor ieder restaurant.
- Commerciële naam
- Latijnse naam
- Oorsprong
- Vangstgebied
- Vis specificaties
- Verpakking
- Patagonische Ijsvis
- Dissostichus eleginoides
- Chili
- FAO 87
- Fillets, HGT
- Variabel gewicht