Gegrilde tuna steaks

I N G R E D I E N T E N                       

  • 1 Superfrozen tuna chunk
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel rijstazijn & sesamolie
  • 1 theelepel honing
  • 2 theelepels fijn gerapste verse gember
  • 1 theelepel fijngehakte verse knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • sesamzaadjes en bosui naar smaak

B E R E I D I N G S W I J Z E

  1. Mix de sojasaus, rijstazijn en honing door elkaar tot de honing is opgelost. Meng vervolgens de sesamolie, gember en knoflook erdoor.
  2. Verwarm een gasgrill of houtskoolgrill.
  3. Spoel de Superfrozen Tuna Chunk af en dep droog met keukenpapier. Snijd de chunk in steaks van ongeveer 200 gram. Wrijf alle kanten van de tonijn in met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
  4. Gril de tonijn 2 minuten per kant, tot hij aan de buitenkant is geschroeid. In het midden blijft de vis rauw. Snijd vervolgens de tonijn met een dun, scherp mes in dunne plakjes. Bestrooi met sesamzaadjes en gesneden bosui. Serveer met de saus.

Heeft u liever gemarineerde vis? Verdubbel dan het sausrecept en marineer de uitgespoelde en gedroogde tonijnsteaks 20-30 minuten in de helft van de saus voordat u ze grilt. Serveer de resterende saus ernaast om te dippen.

Smakelijk eten!

Iedere maand een nieuw menu in jouw mailbox?!

Inschrijven!