Oilfish Tiradito

Tiradito is een Peruaans gerecht, variant op een van de bekendste Peruaanse gerechten, ceviche. De oorsprog van tiradito ligt in het oosten en wordt daarom gezien als de Japans beïnvloede ceviche. Bij dit gerecht wordt de vis in dunne plakjes gesneden. Dit is het grootste verschil met ceviche, waar de vis in blokjes wordt gesneden.

I N G R E D I E N T E N                       

  • 1 Superfrozen Oilfish Saku
  • 5 limoenen
  • 1 chili peper, gesneden
  • 1 theelepel knoflook, gesneden
  • halve theelepel gember, geraspt
  • 1 theelepel aji amarillo pasta *
  • 2 eetlepels koriander, gesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel sojasaus
  • zout en peper naar smaak

* Aji amarillo pasta is een van de belangrijkste ingrediënten in de Peruaanse keuken. Het is de meest gebruikte chilipeper in Peru. Dit kan lastig te verkrijgen zijn, maar het is eventueel te vervangen door 2 rode pepers en 1 kleine gele paprika.

B E R E I D I N G S W I J Z E

  1. Allereerst maak je de saus. Mix daarvoor het limoensap met de gesneden chilipeper, een theelepel aji amarillo pasta, knoflook, gember, sojasaus, koriander, olijfolie, zout en peper. Plaats dit in de koelkast.
  2. Vervolgens snijd je de Superfrozen Oilfish Saku in dunne plakjes.
  3. Leg de plakjes oilfish op een bord en giet de saus die je hebt gemaakt eroverheen.

Het zuur van de saus zal de vis garen. Hierdoor is het belangrijk dat je de vis niet te lang laat wachten. Het wordt aangeraden om het gerecht binnen 5 minuten te serveren, afhankelijk van de dikte van de plakjes.

Eet smakelijk!

Iedere maand een nieuw menu in jouw mailbox?!

Inschrijven!