
St. Jakobsschelpen
Het is juni! En dus tijd voor een nieuw recept van de maand om met jullie te delen. Tijdens de zomermaanden is het St. Jakobschelp seizoen op haar best. Bij Amacore draait het in Juni dan ook volledig om deze delicatesse. Deze heerlijke zeevruchten mogen niet ontbreken in de keuken of op een menukaart. Scroll snel naar beneden en ontdek samen met Amacore de verschillende oorsprongen om daarna direct de keuken in te duiken om dit overheerlijke en gemakkelijk recept zelf te maken!

Gegrilde St. Jakobsschelpen met sesam
I N G R E D I E N T E N | 4 Personen
- 1 theelepel Sesamolie
- 1/2 theelepel Zeezout
- 12 St. Jakobsschelpen
- 1/2 theelepel Olijfolie
- Vers gemalen zwarte peper
- 1 teentje Knoflook
- Sap van 1 citroen
- 1 theelepel Geroosterde sesamzaadjes
- 1 theelepel Verse bieslook
B E R E I D I N G S W I J Z E
- Doe de sesamolie en een snufje zeezout in een kleine serveerschaal.
- Dep de St. Jakobsschelpen droog met keukenpapier. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de St. Jakobsschelpen toe en gril tot ze goudbruin en stevig aanvoelen, ongeveer 2-3 minuten per kant. Zorg ervoor dat de St. Jakobsschelpen niet te gaar worden.
- Voeg de knoflook en een scheutje citroensap toe.
- Gril nog 10 seconden om alle smaken samen te laten komen en zorg ervoor dat de knoflook niet verbrandt. Haal vervolgens van het vuur.
- Serveer direct met sesamzaadjes en verse bieslook, serveer het sesam-zout- mengsel apart om in te dippen.Smakelijk eten!
Iedere maand een nieuw menu in jouw mailbox?!