Gegrilde St. Jakobsschelpen met sesam

I N G R E D I E N T E N | 4 Personen                      

  • 1 theelepel Sesamolie
  • 1/2 theelepel Zeezout
  • 12 St. Jakobsschelpen
  • 1/2 theelepel Olijfolie
  • Vers gemalen zwarte peper
  • 1 teentje Knoflook
  • Sap van 1 citroen
  • 1 theelepel Geroosterde sesamzaadjes
  • 1 theelepel Verse bieslook

B E R E I D I N G S W I J Z E

  1. Doe de sesamolie en een snufje zeezout in een kleine serveerschaal.
  2. Dep de St. Jakobsschelpen droog met keukenpapier. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de  olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de St. Jakobsschelpen toe en gril tot ze goudbruin en stevig aanvoelen, ongeveer 2-3 minuten per kant. Zorg ervoor dat de St. Jakobsschelpen niet te gaar worden.
  3. Voeg de knoflook en een scheutje citroensap toe.
  4. Gril nog 10 seconden om alle smaken samen te laten komen en zorg ervoor dat de knoflook niet verbrandt. Haal vervolgens van het vuur.
  5. Serveer direct met sesamzaadjes en verse bieslook, serveer het sesam-zout- mengsel apart om in te dippen.Smakelijk eten!

Iedere maand een nieuw menu in jouw mailbox?!

Inschrijven!