
Soft Shell Crab
Een nieuwe maand, een nieuwe start, dat betekent een nieuwe specialiteit van Amacore! Deze maand staat in het teken van de Soft Shell Crab. Deze krabben worden met de hand gevoerd en per stuk in een aparte mand gekweekt. Het hoogseizoen loopt van mei tot en met september. Maar Amacore levert deze exoot het hele jaar rond. Speciaal aan deze krabben is, in vergelijking met andere krabben, onze Soft Shell Crabs kun je in het geheel eten omdat deze al voor u zijn schoongemaakt. Geen afvalresten dus! Daarnaast draagt de Soft Shell Crab ook bij aan positieve gezondheidseffecten. De krabben zitten namelijk boordevol met calcium en fosfor. Goed voor de mens en het milieu, ideaal om onze Soft Shell Crabs te proberen!

Krokante Soft Shell Crab
I N G R E D I E N T E N | 4 Personen
- 8 Soft Shell Crabs
- 150 g Maismeel
- 2 theelepels Gemalen witte peper
- 2 theelepel Zeezout
- 1 ½ eetlepel Sesamolie
- 3 Eiwitten, losgeslagen
- 500ml Zonnebloemolie, om te frituren
- Chili saus
B E R E I D I N G S W I J Z E
- Doe het maismeel, de witte peper en het zout in een kom en meng alles goed door elkaar.
- Wrijf in een andere kom de krabben rondom in met de sesamolie.
- Doop de krabben vervolgens in het eiwit en haal ze door het meel. Zorg ervoor dat de krabben goed met het meel zijn bedekt. Schud de krabben even boven de kom om het overtollige meel te verwijderen en leg ze op een schaal.
- Verhit in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur de zonnebloemolie. Zorg ervoor dat de olie goed heet wordt, anders wordt het meel-ei-laagje niet knapperig. Test de temperatuur door een beetje van dit laagje in de olie te doen – als het sist, is de olie heet genoeg.
- Frituur de krabben met 2 of 3 tegelijk en reken 4 minuten per portie, of totdat hun buitenkant mooi bruin en knapperig is.
- Schep de krabben uit de olie met een schuimspaan en serveer direct. Serveer ze als voorgerecht, als borrelhapje of als hapje tussendoor met zoete chilisambal- saus.
Smakelijk eten!
Iedere maand een nieuw menu in jouw mailbox?!