Krokante Soft Shell Crab

I N G R E D I E N T E N | 4 Personen                    

  • 8 Soft Shell Crabs
  • 150 g Maismeel
  • 2 theelepels Gemalen witte peper
  • 2 theelepel Zeezout
  • 1 ½ eetlepel Sesamolie
  • 3 Eiwitten, losgeslagen
  • 500ml Zonnebloemolie, om te frituren
  • Chili saus

B E R E I D I N G S W I J Z E

  1. Doe het maismeel, de witte peper en het zout in een kom en meng alles goed door elkaar.
  2. Wrijf in een andere kom de krabben rondom in met de sesamolie.
  3. Doop de krabben vervolgens in het eiwit en haal ze door het meel. Zorg ervoor dat de krabben goed met het meel zijn bedekt. Schud de krabben even boven de kom om het overtollige meel te verwijderen en leg ze op een schaal.
  4. Verhit in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur de zonnebloemolie. Zorg ervoor dat de olie goed heet wordt, anders wordt het meel-ei-laagje niet knapperig. Test de temperatuur door een beetje van dit laagje in de olie te doen – als het sist, is de olie heet genoeg.
  5. Frituur de krabben met 2 of 3 tegelijk en reken 4 minuten per portie, of totdat hun buitenkant mooi bruin en knapperig is.
  6. Schep de krabben uit de olie met een schuimspaan en serveer direct. Serveer ze als voorgerecht, als borrelhapje of als hapje tussendoor met zoete chilisambal- saus.

Smakelijk eten!

Iedere maand een nieuw menu in jouw mailbox?!

Inschrijven!