Scampi Diabolique

I N G R E D I E N T E N                       

  • 28 scampi, gepeld
  • 2 sjalotjes, fijngesnipperd
  • 1 teentje look, geperst
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • 150 ml witte wijn
  • 250 ml room
  • 4 el tomatenpuree
  • 2 tomaten, in blokjes
  • boter
  • peper – zout
  • paprikapoeder – cayennepeper

B E R E I D I N G S W I J Z E

Verhit boter in een pan en bak vervolgens de scampi kort aan. Kruid de scampi met peper en zout en haal ze uit de pan. Zet de gebaken scampi opzij.

Doe in dezelfde pan het sjalotje, de knoflook, paprika en courgette. Laat deze enkele minuutjes stoven tot de ze beetgaar zijn. Voeg daarna de witte wijn, room, en tomatenpuree toe. Laat dit inkoken gedurende een aantal minuten en breng de saus op smaak met paprikapoeder, cayennepeper en zout. Voeg nu de scampi toe en meng dit door de saus.

Serveren
Roer net voor het serveren de tomatenblokjes nog door het gerecht. Maak het af met fijngehakte peterselie en serveer de scampi diabolique met brood, rijst of pasta.

Eet smakelijk!

Iedere maand een nieuw menu in jouw mailbox?!

Inschrijven!