Miso Black Cod

I N G R E D I E N T E N                       

  • 4 Black Cod fillets
  • 60 ml sake
  • 60 ml mirin
  • 60 gr witte misopasta
  • 3 eetlepels kristalsuiker

B E R E I D I N G S W I J Z E

  1. Marineer de vis (2/3 dagen voor het serveren)

Breng allereerst de sake en mirin aan de kook in een steelpan, op hoog vuur voor 20 seconden om de alcohol te laten verdampen. Zet vervolgens het vuur laag en voeg de misopasta toe en mix dit met een garde. Als de misopasta volledig is opgelost, zet je het vuur weer hoog en kun je de suiker toevoegen. Blijf mixen met een garde totdat de suiker is opgelost. Zo voorkom je ook dat de suiker aanbrandt op de bodem van de pan. Wanneer alles is opgelost haal je de pan van het vuur en kun je het laten afkoelen tot kamertemperatuur.

Leg de Black Cod fillets in de marinade en plaats het in de koelkast voor 2-3 dagen. De marineertijd kan worden ingekort tot 1 dag, afhankelijk van jouw voorkeur.

  1. Bereid de fillets voor op het koken

Haal de Black Cod fillets uit de marinade. Laat geen overtollige marinade op de fillets zitten, anders brandt het gemakkelijk aan. Leg de fillets op een bakplaat met bakpapier.

  1. Bak de miso gemarineerde Black Cod

Verwarm de oven voor op 200 ºC en bak de gemarineerde Black Cod fillets tot ze een beetje bruin zijn, voor ongeveer 20 minuten.

  1. Serveer

Verwijder de gebakken Black Cod fillets voorzichtig met een spatel en verwijder eventueel verbrande miso. Je kunt het onmiddelijk serveren.

 

Eet smakelijk!

Iedere maand een nieuw menu in jouw mailbox?!

Inschrijven!