
Scallops
Zoet, buttery, en vol van smaak, scallops worden beschouwd als een zeevruchten delicatesse en een zekere hit bij diners en feesten. De combinatie van de scallops met de frisse salade maakt dit recept perfect voor de zomermaanden! Dit is ook het beste seizoen voor scallops.

Koriander Scallops met Sinaasappel-Gember Dressing
I N G R E D I E N T E N
- 16 Scallops
- 3 eetlepels sinaasappelsap
- 2 eetlepels witte balsamico azijn
- 3 eetlepels extra virgin olijfolie
- 2 theelepels gember, gesneden
- 1 eetlepel koriander, gesneden
- 2 eetlepels korianderzaad, geplet
- gemengde sla
- 1 sinaasappel
- zout en peper naar smaak
B E R E I D I N G S W I J Z E
- Mix de sinaasappelsap, azijn, 1 eetlepel olijfolie, gember en koriander in een kleine kom door elkaar. Breng de dressing op smaak met zout en peper.
- Schil de sinaasappel en snijd hem tussen de vliezen in partjes.
- Leg de geplette korianderzaadjes op een bord en druk beide kanten an de scalops in de korianderzaad om ze te bedekken. Verhit vervolgens 2 eetlepels olijfolie in een pan met atiaanbaklaag op middelhoog vuur. Voeg de gecoate scallops toe en bak ze goudbuin, voor ongeveer 1,5 tot 2 minuten.
- Verdeel tot slot de gemengde sla, de sinaasappelpartjes en de scallops over de borden. Sprenkel als laatste de dressing eroverheen.
Eet smakelijk!
Iedere maand een nieuw menu in jouw mailbox?!