Geflambeerde Hiramasa

I N G R E D I E N T E N                       

  • 1 Hiramasa filet
  • 1 mango
  • 1 avocado
  • 1 limoen
  • 1 komkommer
  • 150 ml druivenpitolie
  • 100 gr kristalsuiker
  • 375 ml kewpie mayonaise
  • 300 ml witte wijnazijn
  • Rode radijs
  • Bosuien
  • Gasbrander | Keukenmachine

B E R E I D I N G S W I J Z E

  1. Ontvel en verwijder de bloedlijn van de Hiramasa. Snijd deze vervolgens in sashimi plakjes.
  2. Mix de witte wijnazijn, suiker en het water in een pan en breng dit aan de kook. Kook het vloeistof tot de suiker volledig is opgelost, neem het dan van het vuur en laat het afkoelen. Schil en snijd de komkommer in stukjes en giet het afgekoelde zuursel over de komkommer.
  3. Was en snijd de bosui. Verhit de druivenpitolie tot het rookpunt en zet het vuur uit. Giet de hete olie over de bosuien en laat het afkoelen. Zeef de olie en gooi de bosuien weg. Meng vervolgens de olie met de Kewpie mayonaise om de basissaus te maken.
  4. Voeg avocado, limoensap en zout toe aan de keukenmachine en pureer tot een gladde saus.
  5. Schil de mango en snijd in dunne plakjes.
  6. Snijd vervolgens de rode radijs in plakjes.
  7. Leg de Hiramasa op een bord en flambeer met een gasbrander. Plaats dotjes avocadopuree en bosui aiolie rondom de Hiramasa. Stijl als laatste de gezuurde komkomer, manngo en rode radijs rond het bord en besprenkel met extra virgin olijfolie.

Smakelijk eten!

Iedere maand een nieuw menu in jouw mailbox?!

Inschrijven!