Geflambeerde Hiramasa

I N G R E D I E N T E N 

  • 1 Hiramasa filet
  • 1 mango
  • Een bos radijs
  • 1 komkommer
  • 1 avocado
  • 1 limoen
  • Bosuien
  • 150ml druivenpitolie
  • 375ml Kewpie mayonaise
  • Extra virgin olijfolie
  • 300ml witte wijnazijn
  • 100g kristalsuiker
  • Gasbrander
  • Keukenmachine

B E R E I D I N G S W I J Z E

  1. Ontvel en verwijder de bloedlijn van de Hiramasa en snijd deze in sashimi plakjes.
  2. Doe de witte wijnazijn, water en suiker in een pan en breng dit aan de kook. Kook de vloeistof tot de suiker volledig is opgelost, neem het dan van het vuur en laat afkoelen. Schil en snijd de komkommer in stukjes en giet het afgekoelde zuursel over de komkommer.
  3. Was en snijd de bosui. Verhit de druivenpitolie op het fornuis tot het rookpunt en zet het vuur uit. Giet de hete olie over de bosuien en laat het afkoelen. Zeef de olie en gooi de bosuien weg. Meng de olie met de Kewpie mayonaise om de basissaus te maken.
  4. Voeg een avocado, limoensap en zout toe aan de keukenmachine en pureer tot een gladde saus.
  5. Schil de mango en snijd dunne plakjes.
  6. Snijd de rode radijs in plakjes.
  7. Leg de Hiramasa op een bord en flambeer met een gasbrander.
  8. Leg dotjes avocadopuree en bosui aioli rond de Hiramasa.
  9. Stijl de gezuurde komkommer, mango en rode radijs rond het bord.
  10. Besprenkel met extra virgin olijfolie.

Smakelijk eten!

Iedere maand een nieuw menu in jouw mailbox?!

Inschrijven!