Gestoomde Dungeness Crab

I N G R E D I E N T E N                       

  • 2 Dungeness crab clusters
  • 1 kopje water
  • ½ kopje witte wijn
  • 2 citroenen, in vieren gesneden
  • 3 eetlepels verse basilicum of dragon, fijngehakt
  • 2 theelepels Cajun-kruiden
  • 1 stokje boter, gesmolten
  • Zout en peper, naar smaak

B E R E I D I N G S W I J Z E

  1. Mix het water, de witte wijn, 1 citroen en 2 eetlepels verse basillicum in een grote pan. Plaats een verhoogd stoommandje in de pan en breng het geheel op hoog vuur aan de kook.
  2. Leg de Dungeness Crab clusters in de stoommand en bestrooi de clusters met cajun kruiden. Dek de pan af en stoom ongeveer 5 minuten, of tot de krab door en door heet is.
  3. Tewijl de krab aan het stomen is meng je de gesmolten boter, de overgebleven basilicum en de cajun kruiden in een kommetje.
  4. Haal om te serveren de Dungeness crab uit de stoompan en laat het water eruit lopen. Serveer op een schaal met de botersaus en de resterende partjes citroen.

Eet smakelijk!

Iedere maand een nieuw menu in jouw mailbox?!

Inschrijven!