Black Cod
Het is weer tijd voor een nieuw recept, met deze maand zwarte kabeljauw! Hoewel zwarte kabeljauw er misschien hetzelfde uitziet als normale kabeljauw, behoren ze niet tot de kabeljauwfamilie. Zwarte kabeljauw heeft een zachte boterachtige textuur en een parelwitte kleur. Ze zijn een van de meest belondende soorten om in je keuken te brengen!
Honey Garlic Black Cod
Black cod is de engelse benaming voor de zwarte kabeljauw. Deze maand presenteerd Amacore in de pan gebakken black cod met een zoete, hartige en knoflookachtige smaak. Combineer het met broccoli voor een maaltijd van restaurantkwaliteit die binnen enkele minuten klaar is. Black cod is populair over de hele wereld en staat op de menukaarten van ‘s werelds meest exclusieve restaurants. Van alle witvissen bevat black cod het grootste omega-3 gehalte, wat deze vis supergezond maakt. Dit black cod recept is klaar in ongeveer 20 minuten. Zelfs als je de vis vergeet te ondooien want hij kan ook vanuit de vriezer worden gekookt!
- Black cod filets (elk 110 gram)
- 340 gram verse broccoliroosjes
- 3 el druivenpitolie & kokosamino’s
- 3 el sojasaus
- 5 el honing
- 1 tl geroosterde sesamolie
- 4 teentjes verse knoflook, geraspt
- 2,5 cm verse gember, geraspt
- ½ tl gemalen rode pepervlokken
- Gekookte rijst om te serveren (optioneel)
B E R E I D I N G
- Verwarm de oven voor op 200°C en zet een bakplaat met olie opzij
- Klop 2 eetlepels druivenpitolie, coconut amino’s, honing, geroosterde sesamolie, knoflook, gember en rode pepervlokken in een middelgrote kom tot alles goed gemengd is. Of schud alle ingrediënten in een pot met deksel.
- Voeg ⅓ kopje honing-knoflooksaus toe aan de broccoliroosjes in een grote kom. Plaats de broccoliroosjes op een bakplaat en rooster 15 minuten tot de broccoli gekarameliseerd is.
- Droog de vis en kruid met grof zout en gemalen zwarte peper.
- Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur met 1 eetlepel druivenpitolie. Wanneer de olie heet is voeg je de black cod toe met het vel naar boven. Bak ongeveer 4 minuten tot ze aangebraden en goudbruin zijn. Draai dan om.
- Voeg de resterende honing-knoflooksaus toe aan de pan. Kook ongeveer 5 minuten, tot de saus voor ongeveer de helft is ingekookt en de vis gaar is. schenk de honing-knoflook saus royaal over de black cod. Serveer warm met warme broccoli en rijst, indien gewenst.