Zwaardvis

Zwaardvis

Latijnse naam

Xiphias gladius

Specificatie

Moot, filet, steak, met huid, zonder huid, geschikt om te roken

Verwerkingsmogelijkheden

Uiterst geschikt om te roken, in plakken, steak, carpaccio, verwerkt in kant-en-klare maaltijden, opnieuw ingevroren.


Amacore zwaardvis wordt gevangen in de Chileense wateren en de Stille Oceaan, is vol van smaak, heeft een stevige structuur en een glanzend roze kleur.

Amacore zwaardvis is uiterst geschikt om te roken wat leidt tot een unieke, subtiele smaak.

De zwaardvis is vergelijkbaar met de marlijn, maar voller van smaak en wordt in diverse Eurpese landen veelal geserveerd als steak of gerookte carpaccio.

Amacore zwaardvis wordt ‘long-line’ en met netten gevangen en daarna direct verwerkt. Hij wordt bij -45 of -60 graden snel ingevroren. Dit garandeert optimale versheid en smaak.

De voorraad van Amacore Chileense zwaardvis wordt goed gecontroleerd door de Chileense regering om het jaarlijks vastgestelde maximumquotum te beschermen. Hiermee wordt gegarandeerd dat onze zwaardvis op duurzame wijze gevangen wordt.


Geen artikelen gevonden